top of page
  • Yazarın fotoğrafıDeniz Iskender

Hollanda Detaylı Aylık Gider Listesi

📜 Hollanda, Avrupa'nın ve dunyanin en pahalı ülkelerinden biri. Konut, ulaşım ve günlük yaşam giderleri genellikle diğer ülkelere kıyasla daha yüksek. Ancak, yasam masraflari kişisel ve bireysel bir deneyime, mesleklere ve yapilan harcamalara göre değişebilir.


🇳🇱 Bunun yanı sıra Hollanda'da genellikle yüksek bir yaşam standardı, iyi altyapı ve sosyal hizmetler bulunur. Dolayısıyla, Hollanda'nın pahalılığına dair net bir değerlendirme yapmak için bireysel tercihler ve yaşam tarzı da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu blog sizlere maddi olarak yol gostermek icin cok detayli bir sekilde hazirlanmistir. Keyifli okumalar :)

Hollanda Detayli Aylik Gider Listesi
Hollanda Detayli Aylik Gider Listesi

👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


📸 Youtube videosu: Hollanda'da Aylık Giderlerim


✍️ Bu yazıda neler var?


Arabasiz tek kisilik aylik yasam masraflari:


  • Kira: Hollanda'da kiralik ve satin alinacak ev bulmak oldukca zor. Ozellikle Hollanda'ya yeni gelmisseniz, yapabileceginiz tek sey yuksek kiralari kabullenmek. Belli bir sure sonra ise yuksek kiralardan dolayi ev almak cok mantikli hale geliyor. Ben su an Hollanda'da esyali bir evde kaliyorum ve aylik kiram 1657 euro.

  • Elektrik, gaz ve su: Hollanda'da elektrik, gaz ve su gibi masraf kalemleri icin aylik standart odemeler yapiliyor. Yil sonunda ise kullandiginiz elektrik, gaz ve su hesaplaniyor. Eger aylik duzenli olarak odediginiz tutardan fazla bir harcama yapmissaniz, esktra odeme yapmaniz gerekiyor. Eger aylik duzenli olarak odediginiz tutardan daha az bir harcama yapmissaniz, o zaman size para iadesi yapiliyor. Bu nedenle ozellikle gaz tuketimininizi duzenli olarak takip etmenizde fayda var :) Burada genellikle elektrik ve gaz saglayici ayni firma. Ben elektrik ve gaz icin aylik 179 euro sabit ucret oduyorum. Su icin ise, aylik 30 euro oduyorum.

  • Sigorta: Hollanda'da maalesef tum saglik sistemi ozellestirilmis. Bu nedenle Hollanda'ya geldikten sonra herkes gibi sizin de bir saglik sigortanizin olmasi gerekiyor. Ben saglik sigortasi icin en basit olani sectim ve aylik 117 euro oduyorum.

  • Internet: Hollanda'da maalesef internet cok pahali. Ben bilgisayar muhendisi oldugum ve Youtube'a duzenli olarak icerik urettigim icin en hizli interneti sectim. Hiz: 1000 megabit, aylik ucret: 52 euro. Benden size bir tavsiye: Eger tek basiniza yasiyorsaniz 100 megabit yeterli olur.

  • Tren ve otobus: Hollanda maalesef dunyanin en pahali toplu tasima sistemlerinden bir tanesine sahip. Hem tren hem de otobus kullanmak oldukca masrafli. Tren ve otobusleri kullanmak icin ns.nl sirketinden bir ulasim kartinizin olmasi gerekiyor. Genel olarak sehir icinde bisiklet kullanildigini varsayarsak, aylik ortalama 60 euro civari bir harcamaniz olacagini soyleyebiliriz.

  • Su aritma ve cop vergisi: Hollanda'da hala alisamadigim seylerin basinda su aritma ve cop vergisi geliyor :) Posta kutumu acmaya korkar oldum :) Su aritma ve cop vergisi yillik olarak ya da her 6 ayda bir kere geliyor. Bu tutarlari 12'ye bolerek elde ettigim sayilar su sekilde: cop vergisi aylik 12 euro. su aritma vergisi ise aylik 10 euro.

  • Banka: Hollanda'da banka islemleri (para yatirma ve para cekme) ucretli. Ayrica herhangi bir bankada hesabinizin olmasi icin de bankaya aylik duzenli olarak odeme yapmaniz gerekiyor. Ben su an Abn Amro isimli bankayi kullaniyorum. Aylik ucreti 4 euro.

  • Muze karti: Hollanda'da yapilacak en guzel ve en ucuz :) aktivitelerin basinda muze gezmek geliyor. Hollanda'daki muzeleri gezebilmek icin bir muze kartinizin olmasi gerekiyor. Muze kart yillik 60 euro. 12'ye boldugumuzde aylik 5 euro yapiyor.

  • Market: Hollanda'daki en buyuk harcama ve masraf kalemlerinin basinda market harcamalari geliyor. Aylik market harcamalarim 400 euro.

  • Eglence (gezmek, disarida yemek, festivaller ve karnavallar): Biz gecen ay elektrikli araba ile Almanya'nin Koln sehrine gittik ve 1 gun Koln'de kaldik. Eger Almanya'nnin Koln sehri hakkinda detayli bir gezi rehberi blogu ariyorsaniz, bu blogumu okuyabilirsiniz: Koln gezi rehberi. Ayrica Hollanda'da 1 hafta suren karvavala katildik. Eger Hollanda'daki bu karnavali merak ediyorsaniz, karnaval hakkindaki blogu okuyabilirsiniz: Hollanda karnavali. Tum bu aktivitelere ve disarida yemek yemeye aylik 2 kisi 700 euro harcamisiz. Tek kisi icin 350 euro olarak dusunebiliriz.

  • Sim kart: 50 GB interneti olan ve Hollanda icinde hem sinirsiz sms atabildigim hem de sinirsiz konusabildigim sim kart icin aylik 16 euro harciyorum.


Toplam: Arabasiz tek kisilik yasam masraflari toplamda 2910 euro tutuyor. Asagidaki tabloda detayli olarak tum gider kalemlerini bulabilirsiniz.

Kira

1675

Elektrik + gaz

179

Su

30

Sigorta

117

Internet

52

Tren ve otobus

60

Su aritma vergisi

10

Cop vergisi

12

Banka

4

Muze kart

5

Market

400

Eglence

350

Telefon

16

TOPLAM

2910


Arabali tek kisilik aylik yasam masraflari:


Biz bu ay tamamen ekenomik bir karar vererek elektrikli bir araba aldik. Elektrikli arabalarla ilgili tum devlet yardimlarini ve karar surecimizi bu blogtan okuyabilirsiniz. Hollanda'da bir yilda elektrikli araba aldik. Hollanda'da araba fiyatlari dusuk olsa da, aylik araba giderleri biraz masrafli. Hollanda'da elektrikli bir araba sahibi olmak icin gereken aylik giderleri asagida bulabilirsiniz.

Araba sigorta

60

Kiralik batarya

80

Batarya sigorta

10

Elektrik kullanimi

60

TOPLAM

210

Toplam: Arabasiz tek kisilik yasam masraflari toplamda 2910 euroydu. Araba masraflarini bu tutara eklersek, araba sahibi Hollanda'da tek basina yasayan bir kisinin cebinden 3120 euro cikmasi gerektigini soyleyebiliriz.



Arabali iki kisilik aylik yasam masraflari:


Eger Hollanda'ya esinizle ya da partnerinizle gelirseniz, dogal olarak masraflar artacak. Esimin aylik giderlerini asagida bulabilirsiniz.

Telefon

27

Sigorta

132

Ulasim

60

Spor salonu

100

Market

400

Muze kart

5

Banka

4

Su aritma vergisi

10

Cop vergisi

12

Eglence

350

TOPLAM

1100

Toplam: Arabasiz tek kisilik yasam masraflari toplamda 2910 euroydu. Araba masraflarini bu tutara eklersek, araba sahibi Hollanda'da tek basina yasayan bir kisinin cebinden 3120 euro cikmasi gerektigini de soylemistik.


Partnerimizin ya da esimizin masraflarini da bu giderlere eklersek, arabali 2 kisilik bir ailenin aylik giderlerinin 4220 euro civari olacagini soyleyebiliriz. Son olarak da bu sayinin aileden aileye, kisiden kisiye degistigini soylemekte fayda var :)


Bu giderlere ek olarak her ay ekstra odemeleriniz olabilir. Bizim ekstra odemelerimiz su sekilde.

Turkiye'ye gidis donus bilet

300

Sevgililer gunu hediyelerimiz

400

Youtube kanal harcamalarim

300

Trafik cezasi

500

Toplam: Gecen ay yaptigimiz tum harcamalar aylik 5700 euro.


👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


✋ Bir sonraki blog'ta görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın, hoşça kalın :)


📸 INSTAGRAM: denniskender


Bu blog Hollanda Detayli Aylik Gider Listesi, Hollanda aylık gider, Hollanda’da aylık gider, Hollanda aylık masraf, Hollanda 1 aylık gider, Hollanda aylık mutfak masrafı, Hollanda geçim masrafları sorularının cevaplarını içermektedir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page