top of page
  • Yazarın fotoğrafıDeniz Iskender

Hollanda Eindhoven Acı Festivali

🌶️ Dutch Chili Fest (Hollanda Eindhoven Acı Festivali), 2012'deki ilk edisyonundan bu yana her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye, İspanya, Almanya, Belçika, İskandinavya ve İngiltere'den gelen satıcılar da pazarda çok ilgi gorüyor.


🏆 Rekor sayıda kayıtla sonuçlanan Acı Sos ve Sambal Ödülleri'ne bu sene çok sayıda katılımcı katılıyor. Bu arada Hollanda Eindhoven Acı Festivali'nde sadece soslar sunulmuyor, aynı zamanda özel ev bitkileri, tohumlar ve yetiştirme malzemeleri gibi bu kitlenin ilgisini çeken diğer ürünler de satılıyor.

Hollanda Eindhoven Acı Festivali
Hollanda Eindhoven Acı Festivali

👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


📸 Youtube videosu: Eindhoven Acı Festivali


✍️ Bu yazıda neler var?


👨‍👩‍👧 Dutch Chili Fest kimlere yöneliktir?

Festival, baharatlı yiyecekleri seven ve sevmeyen herkese yöneliktir. Çok sayıda leziz yemeğin yanı sıra geniş bir kentsel bahçe pazarı, müzik, çocuk eğlenceleri ve diğer eğlence türleri de mevcuttur.


Dutch Chili Fest'te bu yıl yine özel bir çocuk alanı olacak. Rinkelbom'da çocuklar geri dönüştürülmüş malzemelerden sihirli bir enstrüman yapabilirler. Eva Mara onlara Día de Muertos tarzında 'gölge kutuları' yapmayı öğretiyor. Son olarak Milo Schmink'in hanımları minikleri şık bir şekilde boyuyor.

Dutch Chili Fest çocuklar
Dutch Chili Fest çocuklar

💳 Giriş ücreti ne kadar?

Ücretsiz giriş!


📍Dutch Chili Fest nerede kuruluyor?

Klokgebouw 50, 5617 AB, Eindhoven



📆 Dutch Chili Fest ne zaman?

14 Nisan 2024 Pazar günü Eindhoven'daki Klokgebouw bir kez daha tamamen bibere adanacak.


📅 Dutch Chili Fest program

Dutch Chili Fest 2024'ün programı aşağıda bulunabilir.

Dutch Chili Fest Program
Dutch Chili Fest Program

📣 Organizatörler ne diyor?

Baharatlı bibere övgümüz, baharatlı yiyecekler ve diğer eğlencelerle dolu bir gün. Profesyoneller ve amatörler acı biberli ürünlerini piyasaya sunuyor, baharatlılığın en büyük kısmını kimin kaldırabileceğini belirlemek için yarışmalar yapılıyor, son teknoloji müzik ve tabii ki çok çeşitli lezzetli yiyecek ve içecekler var.


“Eylül ayından Nisan ayına geçerek, her şeyin yeniden büyüyüp çiçek açtığı bahar hissine yanıt vermek istiyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi elbette çocuklar da dahil olmak üzere heyecan verici eğlenceden hoşlanan hobiciler, profesyoneller ve meraklı ziyaretçiler için pek çok eğlenceli aktivite düzenleyeceğiz.”

Dutch Chili Fest
Dutch Chili Fest

Dutch Chili Fest 2024'ün yeşil tarafını keşfedin! 🌶️🌱 Fabrikamızı, çeliklerimizi ve tohum değişim alanımızı ziyaret edin ve diğer hevesli meraklılarla alışveriş yaparak koleksiyonunuzu büyütün. Bahçenizi zenginleştirin ve biberlere olan tutkunuzu benzer düşünen insanlarla paylaşın.


Dutch Chili Fest bu yıl bir kez daha Hollanda'nın En İyi Acı Sosu ve En İyi Sambal ödüllerini verecek! Profesyonel bir jüri sosunuzu veya sambalınızı tat, doku, renk, koku ve kıvama göre değerlendirecektir. Elbette sosunuz veya sambalınız pul biber içermelidir, ancak jüri kesinlikle en acı sos veya sambal ile ilgilenmiyor.

Dutch Chili Fest
Dutch Chili Fest

“'Dutch Chili Fest'te geniş bir pazar, acı biber yeme yarışmaları ve acı sos yarışmaları, canlı müzik ve çeşitli yiyecek ve içecekler yer alıyor. Her yıl yurt içinden ve yurt dışından 7.500 civarında ziyaretçi çekmektedir. Kapılar 11.00-20.00 saatleri arasında açık olup giriş ücretsizdir.”



🌶️ Festivalde neler var?


Baharat pazarı

  • Eşsiz tatlara ve ısı seviyelerine sahip farklı türde acı soslar.

  • Farklı biber ve bitkilerden yapılan geleneksel samballar.

  • Yemek pişirmek ve baharatlamak için aşılanmış biber yağları.

  • Ev kullanımı için farklı çeşitlerde kurutulmuş biberler.

  • Ölülerin Günü (Dia de los Muertos bibloları, ilginç şeyler, mücevherler, dekoratif kafatasları ve aksesuarlar)

Baharat pazarı
Baharat pazarı

Kentsel Bahçecilik

Dutch Chili Fest Kentsel Bahçecilik Alanında hem ileri düzey hem de acemi ev yetiştiricileri için birçok bilgi bulabilirsiniz. Festival alanının bu bölümünde kültür biberlerinin yanı sıra tohumlar, yetiştirme lambaları, yetiştirme tepsileri ve bitki besinleri de satılıyor.


Besin üreticisi ve Dutch Chili Fest'in ortağı CANNA, optimum büyüme ve çiçeklenme için beslenme tavsiyesi vermek üzere hazır bulunuyor.

Dutch Chili Fest Kentsel Bahçecilik
Dutch Chili Fest Kentsel Bahçecilik

Acı biber yeme yarışması

Festivalin halk arasında popüler bir parçası da Dutch Chili Fest'in İngiltere'den Clifton Chilli Club işbirliğiyle düzenlediği acı biber yeme yarışmasıdır. Katılımcılara giderek acılaşan bir biberin sunulduğu ve onu tamamen yemeleri gereken bir eleme yarışıdır. Ayakta kalan son kişi kazanır.

Acı biber yeme yarışması
Acı biber yeme yarışması

Sos ve bira

Dutch Chili Fest, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Eindhoven'lı White Whale Sauces tarafından geliştirilen özel bir festival sosunu piyasaya sürüyor. Festivalin isteği üzerine Kneiter ve Weerter Stadsbrouwerij bira üreticileri tarafından Brandgevaar adında uygun bir bira üretildi.


Bu leziz %5,5 Rauchbier Märzen, lezzetli ve idare edilebilir baharatlıdan boğazınızda ciddi bir yangın tehlikesine kadar 2 farklı biber çeşidine sahiptir.


Müzik

Güney Amerikalı grup Mariachi Los Tarascos, vihuela, gitar, keman, trompet ve türün tipik şarkılarıyla Meksika halk müziği çalıyor ve geleneksel kostümler içinde tanınmış geleneksel Meksika şarkılarını seslendiriyorlar. Grubun canlı setlerinin öncesinde, arasında ve sonrasında uygun fotoğraflar için DJ Dikke Dennis hazır bulunuyor.


Mariachi müziği Meksika'nın sesi ve ruhudur, hayattaki tüm önemli anlara müzik eşliğinde eşlik eder. Mariachi Los Tarascos Anvers'ten geliyor ve Meksika, Honduras ve Belçika'dan müzisyenlerden oluşuyor. Size otantik Meksika kültürünün bir parçasını getirmekten mutluluk duyuyorlar.

Mariachi Los Tarascos
Mariachi Los Tarascos

Tipik vihuela, gitarron, keman, trompet ve şarkı söyleyerek (ciğerlerinin zirvesinde!) Müziği geleneksel bir şekilde, eşsiz bir sosla ve tam bir kıyafetle icra ediyorlar. La Bamba, Besame Mucho ve Cielito Lindo gibi mariachi repertuarındaki klasik şarkılar sizi doğrudan Güney Amerika'ya götürüyor.


Dövme

Dövme yaptırmanın pul biberin etkisiyle pek çok benzerliği vardır. Örneğin bir yanma hissi hissedersiniz ve beyniniz ekstra dozda endorfin üretir. Dahası, çoğu acı biber fanatiği için acı biber sevgisi ömür boyu sürer ve bu elbette böyle muhteşem bir başyapıt için de geçerlidir.



📇 Pazarda yer almak için?

 Pazarımızda yer almak istiyorsanız bu web sitesindeki pazarlar sayfasına gidin ve kayıt formunu doldurun. Bununla ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen angelique@dutchchilifest.nl adresine e-posta gönderin.


☎️ İletişim bilgileri

Hollanda Chili VakfıLijmbeekstraat

875612 NA Eindhoven


👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


✋ Bir sonraki blog'ta görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın, hoşça kalın :)


📸 INSTAGRAM: denniskender


Bu blog Dutch chili fest Eindhoven, Dutch chili fest, Hollanda festival tarihleri, Hollanda festivalleri, Eindhoven chili fest, Eindhoven Klokgebouw, Klokgebouw Eindhoven festival, Klokgebouw Eindhoven feest, Eindhoven'da yaşayan türkler, Eindhoven da yaşam, Eindhoven da yaşamak, Eindhoven yapılacaklar, Eindhoven ne yenir, Eindhoven nasıl bir yer, Eindhoven gezi, Hollanda Eindhoven gezilecek yerler ve Hollanda gezi blog sorularini cevaplamaktadir. 

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page