top of page
  • Yazarın fotoğrafıDeniz Iskender

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde bir Çiftlik kafe - Genneper Hoeve

🐷Genneper Hoeve, Eindhoven şehrinin ortasında Gennep Malikanesi'nde yer almaktadır. Güzel kırmızı ve beyaz süt inekleri, peynir fabrikası, tavuklar, domuzlar ve bahçelerle dolu bir şehir çiftliğidir. Çiftliği özgürce dolaşabilir ve bu güzel tarihi dere vadisi manzarasında nasıl çok kaliteli yiyecekler üretildigini her gün deneyimleyebilirsiniz. Keyifli okumalar :)

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde bir Çiftlik kafe - Genneper Hoeve
Hollanda'nın Eindhoven şehrinde bir Çiftlik kafe - Genneper Hoeve

👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


📸 Youtube videosu: Çiftlik kafe VLOG


✍️ Bu yazıda neler var?

De Genneper Hoeve Nerede?

De Genneper Hoeve, Eindhoven şehrinin yeşilliklerinin ortasında yer alan organik bir çiftliktir. 20 hektarı doğa yönetimi olmak üzere 52 hektar araziye yayilmaktadir.


Ziyaret adresi: Tongelreeppad 1, 5644RZ Eindhoven



Halkın hayvanları, ahırları, peynir yapımını, hayvanlarin sağımını ve peynir deposundaki çalışmaları yakından deneyimleyebileceği bir şehir çiftliğidir. Biz de yuruyuse ciktigimiz bir cumartesi gunu burayi kesfedip bir sonraki gun hemen buraya geldik. Burayi su ana kadar 5-6 defa ziyaret ettik :) Hollanda'ya baharin gelmesi ile beraber en keyif aldigimiz aktivitelerin basinda geliyor.


Genneper Hoeve Havyanlari:


Genneper Hoeve'de 4 cesit hayvan bulunmaktadir. Inekler, tavuklar, domuzlar ve arilar... Bu kadar hayvan olmasina ragmen beni en cok sasirtan sey ise ciftligin cok duzenli ve cok temiz olmasiydi. Ayrica burada kendi yumurtalarınızı toplayabilir ya da domuzların çamura kök salmasını izleyebilirsiniz.

Genneper Hoeve
Genneper Hoeve

Genneper Hoeve Çiftlik Domuzlari:


Eindhoven'daki Genneper Hoeve, süt sığırlarının, bahçeciliğin, tavukların, domuzların ve arıların bir araya geldiği biyodinamik bir çiftliktir. Bu çiftlikte yaklaşık 16 tane domuz var. Domuz yavruları Hilvarenbeek'teki organik bir domuz çiftçisinden satın alınıyor. Satın alındıklarında ise sadece sekiz ila on haftalıklar.


Domuzlar, kendi tahıllarıyla desteklenen peynir fabrikasından gelen peynir altı suyu da dahil olmak üzere çiftlikten kalan tüm lezzetli artıkları yiyor. Şirketin döngüsünün sonundalar. Bu nedenle şu anda sayilari 16'den fazla olamaz. Önce yem arzının arttırılması gerekiyor, daha sonra 24 domuza kadar genişletilebilir.

Genneper Hoeve Çiftlik Domuzlari
Genneper Hoeve Çiftlik Domuzlari

Çiftlikteki domuzlar ve diğer hayvanlar büyük oranda doğal yaşamlarını sürdürdükleri için antibiyotik ve kimyasal urunler kullanilmak zorunda kalinmiyor. Her yıl yaklaşık otuz iki domuz kesiliyor ve kesilen domuzlarin hepsi organik kasaplara giderler.


Çiftlik Kafe:


Genneper Hoeve kafesinde her zaman sıra oluyor :) Ne zaman gitsek hep beklemek zorunda kaldık :) Çünkü bu kafede satılan tüm ürünler doğal ve özellikle kahveler ve biralar çok lezzetli. Biralar genellikle Belçika'dan geliyor ve Belçika firmalarına ait. Biralardan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim :)


Yiyecek olarak ise şu ana kadar kruvasan, havuçlu kek, elmali turta ve kahvaltılık 2 tane sandviç denedik. Havuçlu kek ve elmali turta çok lezzetliydi. Ama kruvasan ve kahvaltılık sandviçler ise tamamen hayal kırıklığıydı.


Deneyimlerimize dayanarak size kahve ile havuçlu kek yemeyi tavsiye ediyorum :) Afiyet olsun :)



Çiftlik Market:


Genneper Hoeve'de ekmek, elma suyu, keçi peyniri, koyun peyniri ve tüm diğer organik ürünleri bulabileceğiniz lezzetli ve kaliteli ürünlerin bulunduğu bir çiftlik marketi bulunmaktadır.


Çiftlik dükkanında kendi şirketinin tüm ürünlerinin yanı sıra bölgedeki çiftçilerin de çeşitli ürünleri satılmaktadır. Ancak, burada bir hatırlatma yapmak isterim: Bu çiftlik marketindeki tüm ürünlerin, süpermarketlerdeki ürünlere göre daha pahalı olduğunu belirtmeliyim. Marketin doğal ve taze ürünlerinin fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz :)


Etkinlikler:


Sezon boyunca fotoğraf yarışması, rehberli turlar ve tadımlar gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Duzenlenen etkinliklerle ilgili fotograflari asagida bulabilrsiniz.

Etkinlikler
Etkinlikler

Şehrin gürültüsünden kacmak ve arazide güzel bir yürüyüş yapmak harika bir hafta sonu etkinligi. Sağımhaneye ya da meraya geri dönerken yoldan geçen inekleri de gorebilirsiniz. Güzel bir doğal ortamın keyfini çıkarirken ineklerin nasıl sağıldığını görebilirsiniz.


👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


✋ Bir sonraki blog'ta görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın, hoşça kalın :)


📸 INSTAGRAM: denniskender


Bu Blog Hollanda gezilecek yerler, Hollanda Eindhoven gezilecek yerler, Hollanda Eindhoven Genneper Hoeve sorularini cevaplamaktadir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page