top of page
  • Yazarın fotoğrafıDeniz Iskender

Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon Inceleme

🎙️Bu blog'ta Rode Wireless Go 2 kurulumu nasıl yapılır ve Rode Wireless Go 2 telefona nasıl bağlanır sorularını cevaplayacağız. Ayrıca Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon incelemesi yapacağız ve tüm deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Keyifli okumalar :)

Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon Inceleme
Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon Inceleme

👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


✍️ Bu yazıda neler var?

Temel Özellikler

  • İki ses kaynağını aynı anda kaydetmek için çift kanallı kablosuz mikrofon sistemi

  • Seri IV 2,4 GHz dijital iletim, 128 bit şifreleme – 200 metreye kadar (görüş hattı) kristal netliğinde ses

  • 3,5 mm TRS analog çıkış, USB-C ve iOS dijital çıkış – kameralar, mobil cihazlar ve bilgisayarlarla evrensel uyumluluk


  • Yerleşik kayıt – 40 saatin üzerinde dahili bellek

  • Her kanalı ayrı ayrı kaydetme veya post prodüksiyonda en üst düzey esneklik için bunları birleştirme seçeneği

  • Güvenlik kanalı, esnek kazanç kontrolü (üç aşamalı ped, 10 aşamaya kadar genişletilebilir)

  • Dahili şarj edilebilir lityum iyon pil – 7 saate kadar pil ömrü

  • Wireless ME , Wireless PRO , RØDECaster Duo , RØDECaster Pro II ve Streamer X dahil olmak üzere tüm RØDE Series IV cihazlarıyla uyumludur

  •  Ayrıca bir verici ve bir alıcıdan oluşan Tekli Set olarak da mevcuttur


Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon Fiyatı

25 subat 2024 tarihi ile Rode Wireless Go II Kablosuz Mikrofon 289 euro.


Kutuda neler var?

  • 1 x Alıcı

  • 2 x Verici

  • 3 x Tüylü

  • 1 x Taşıma Çantası

  • 1 x SC5 kablo

  • 3 x SC20 kablo



Nasıl Şarj Edilir?

Kutudan 3 adet SC20 kablo çıkıyor. Bu kabloları kullanarak alıcıyı ve vericileri tek tek şarj edebilirsiniz. Ancak bu, hem zaman alıcı hem de oldukça uğraştırıcı bir işlem olabilir.


Ne yazık ki, bundan kaçmanın tek yolu Rode markasının şarj kutusunu satın almaktır. Rode şarj kutusunun güncel fiyatı 80 eurodur. Şarj kutusu, alıcısız ve vericisiz olarak aşağıdaki gibi görünüyor.

Şarj kutusu
Şarj kutusu

Rode Wireless Go 2 Kurulum Nasıl Yapılır?

Wireless GO II'yi açmak için alıcının (yukarıdaki resimde ekrana sahip olan) üzerindeki güç düğmesini basılı tutmanız yeterlidir. Vericilerinizi alıcıyla eşleştirmek için vericilerin üzerindeki güç düğmesini basılı tutun. Açıldıktan sonra otomatik olarak alıcıyla eşleşeceklerdir. Bu birkaç saniye sürecektir.


Bir vericinin alıcıyla bağlantısı kesilirse, vericideki mavi '∞' LED yanıp sönerek ve o kanalın simgeleri alıcıda boşalarak hangisine yeniden bağlanmanız gerektiğini belirleyerek size yardımcı olacaktır. 2 mikrofon da alıcıya bağlandıktan sonra alıcı ekranında 2 mikrofon da görünecek ve mikrofonların sol üstündeki mavi ışıklar da aktif hale gelecektir.


Bir vericiyi alıcıya yeniden bağlamanız gerekirse, eşleştirme modunu etkinleştirmek için alıcıdaki eşleştirme düğmesini ('∞') üç saniye basılı tutun, ardından vericideki güç düğmesine bir kez tıklayın ve birkaç saniye bekleyin.


Bir vericinin bağlantısını kesmek için eşleştirme düğmesine tek tıklayarak seçin ve ardından eşleştirme düğmesini üç saniye basılı tutun.


Rode Wireless Go 2 Telefon'a Nasıl Bağlanır?

Maalesef kutudan çıkan ürünlerle hiçbir şekilde mikrofonunuzu telefonunuza bağlayamazsınız. Kutudan çıkan kırmızı kablo (SC5), alıcıyı kameralara bağlamak içindir. Bunu ancak kullanım kılavuzunu okuduktan sonra anlıyorsunuz ve bu bende çok büyük bir hayal kırıklığı yarattı.


Wireless GO II'yi bir iOS cihazına bağlamak için SC15 gibi bir Lightning Aksesuar Kablosu satın almanız gerekiyor. Ben satın aldım ve güncel fiyatı 25 euro. Bu, cihazınızla birlikte verilmiş olan 'şarj ve senkronizasyon' kablosundan farklıdır. Wireless GO II'yi Android cihazına bağlamak için ise SC16 kablosu satın almanız gerekiyor. SC15 ya da SC16'yı telefonunuza ve alıcıya bağladıktan sonra aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

SC15
SC15

Ben ses konusunda hiçbir risk almamak ve mikrofonu iPhone'a bağlarken herhangi bir sorun yaşamamak adına yine Rode markasının SC15 ürününü satın aldım.


RØDE Central Uygulaması:

RØDE Central, cihaz ayarlarınızı herhangi bir yerde yapılandırmanıza, gelişmiş özelliklerin kilidini açmanıza, kayıtları optimize etmenize ve dışa aktarmanıza (yalnızca masaüstü), cihaz bilgilerine erişmenize ve mikrofonlara en son ürün yazılımına güncellemenize olanak tanıyan Wireless GO II için kullanımı kolay bir masaüstü ve mobil yardımcı uygulamadır.


Not: İşletim Sistemi Gereksinimleri – MacOS 10.15 veya üstü; Windows 10 Sürüm 1803 veya üstü; iOS 14 veya üstü; Android 9.0 veya üstü.


Genel Değerlendirme:

Her ne kadar ses kalitesi çok iyi olsa da maalesef alınması gereken ek materyaller yolda moralimi çok bozuyor. Benim 289 euro olarak yaptığım planlama maalesef tutmadı ve sadece iPhone'da video çekebilmek ve mikrofonları kolay bir şekilde şarj edebilmek için cebimden 289 + 25 + 80 = 394 euro para çıktı.


Ayrıca "Rode Lavalier GO" isimli ürünü alarak röportaj videoları yapabilmek için işimi kolaylaştırmak istedim. Bunun güncel fiyatı ise 61 euro. Bu da eklenince toplam maliyet 394 + 61 = 455 euro oldu.


İkinci olarak, Rode Wireless Go II kablosuz mikrofonu Apple ve Android telefonunuza bağlamak istediğinizde gerekli olan kablo kutudan çıkmadığı için 2-3 günlük bir zaman kaybı oluyor.

Bence Rode Wireless Go II kablosuz mikrofonu satın almadan önce daha fazla araştırma yapmakta ve tüm alternatiflere bakmakta fayda var.


👀 Merak edebileceğiniz diğer bloglara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


✋ Bir sonraki blog'ta görüşmek üzere! Kendinize iyi bakın, hoşça kalın :)


📸 INSTAGRAM: denniskender


Bu blog rode wireless go kablosuz mikrofon, rode wireless go 2 telefona nasıl bağlanır, rode wireless go 2 kurulum, rode wireless go ii 2 kişilik kablosuz yaka mikrofonu ve rode wireless go ii 2 kişilik kablosuz mikrofon seti sorularinin cevaplarini icermektedir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page